Ikvall bar det av till Sydney.

Vinprovningen igar (torsdag) var hur bra som helst! Vi var ett glatt gang pa ca 20 pers som hade en hel dag med vinprovning framfor oss. Det blev forst en bilfard pa ca 1 timme for att ta oss till den forsta vinodlingen av fyra vilket var Yering station. Dar fick vi lara oss om hur man ska titta pa vinet och genom det kan man (om man ar riktigt duktig) se vilken argang det ar pa vinet, men sa mycket kan inte jag haha. Och sedan hur man skulle lukta pa det och sedan tillslut hur man skulle smaka pa det. Det var riktigt intressant och vi fick chans att prova en hel del viner faktiskt. Men det gallde att ta det lite lugnt i borjan sa att man skulle orka med de sista ocksa. Det var ett jattefint omrade, ganska stort med massa vinplantor runt om huset vi var i. Det fanns aven en liten butik dar man kunde kopa massa olika produkter som var baserade pa vin, godis, syltburkar, produkter for kroppen osv, alltsa inte bara vin i drickform, sa det var ganska kul att ga runt och se.
Sedan bar det av till nasta vinodling, vilket var Rochford ocksa en stor vinodling dar vi  fick prova pa annu mer vin och dar vi aven hade lunch. Jag provade pa att ata kanguru, vilket var hur gott som helst! Man hade att valja pa fisk, kyckling, lasagne eller kanguru, sa jag tankte att jag faktiskt skulle passa pa att prova kangurun nar jag hade tillfalle och det var ett riktigt bra val! Och till det fick man ett valfritt helt glas vin.
Sedan efter det fick man prova annu mer vin eller sa fick man gratis smakprovning pa fudge och jag kunde ju sa klart inte motsta det sa det fick bli massa fudge efter maten, riktigt smarrigt!
Sedan var det dags att aka till nasta vinodling som var riktigt liten, men valdigt mysig, namligen Yering farm. Hon som drev den var jattesot och hon bjod pa massa goda viner! Dar odlade dom aven massa andra fruker som applen, paron och nektariner som man hade chans att kopa om man ville.
Sista stallet vi akte till var Domaine Chendon, dar vi aven fick njuta av ett glas riktig champagne. Man hade tre olika champagner att valja pa och jag valde en rod champagne vid namn Chandon Pinot Shiraz. Riktigt, riktigt god! Och kul att ha provat en champagne som ar rod.
Sa fran elva till halv fyra agnade vi oss at att prova olika viner och lara oss en hel del, sa denna dag var riktigt bra!
Det var en kille fran Sverige som var med pa denna tur sa pa kvallen bestamde vi oss for att ga ut och ta en ol. Tog dock ett tag innan vi hittade nagon bar, vi hittade namligen bara massa gator med kladbutiker eller cafeer, men vi lyckades hitta tre olika stallen sa det fick bli en ol pa varje stalle innan det var dags att aka tillbaka hem och sova.
Idag har jag checkat ut och bokat min bussresa upp till Sydney. Sa i kvall kl 20.00 gar min buss, sa far se vad jag ska gora resten av dagen. Om jag bara ska vara kvar pa detta hostel och lasa och planera min resa har i Australien lite eller om jag ska ta mig ut i stan och titta pa nagot de sista timmarna jag har kvar har i Melbourne.
Dock ar det regning och gratt har idag sa det kanns faktiskt inte sa lockande att ga ut, men jag hinner nog andra mig.
Hoppas allt ar bra hemma, jag saknar er!
Stora pussar och kramar fran mig! :)

Kommentarer
Postat av: Douglas

FUDGE!! Haha, gud vad intressant. Du lär ju ha varit som fisken i vattnet! :D haha. food 4 life ;). Riktigt häftigt att du besökt massor av vingårdar. Kanske kan bli en ny betygssättare på viner i TV! ;) Sveriges nya a-lagare (kommer inte ihåg vad han heter, men han är skånsk i alla fall) ... hehe! :P Här hemma är allt som vanligt. Italienska prov idag, tror att det kommer att gå bra. Sen i morgon så bär det av till Eskilstuna för 2010's första tävling. :) Ha det grymt! :D För du är bäst, bättre, ISABELL! :D <3 Puss och kram

2010-02-05 @ 09:04:27
Postat av: Mamma

Hej gumman!

Härftigt att du provat känguru. Du är tuff o modig. Bra gjort. Klart, vi äter ju både ren och älg här hemma så varför inte äta känguru. Häftigt med vinprovning o att du lär dig hur denna ädla konst går till. Hoppas du kan komma med bra tips på goda viner när du kommer hem. Australiensisk champagn verkar ju spännande. Skall kolla om det finns på systemet. Hoppas på nya spännande rapporter från Sydney. Lev livet o ta för dig av allt kul.

Familjekram o ha det gott.

2010-02-05 @ 16:01:45
Postat av: Kajsa

Hehe, fasen sa kul att du akte pa samma tur som jag och david tog :) tyckte det var valdigt kul och intressant jag. sen provade jag ocksa kanguru, visst ar det gott?! och alla bjod pa massa gott att dricka, vad hade du for guide, hette han nick? tror varan hette det och han holl pa att skamta hela tiden haha :D ha en fortsatt fin resa down under ;) Kramar

2010-02-08 @ 01:34:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0